Een cursus van de Misosoof

kombucha kefir kimchi

Kombucha's, Kefir en Kimchi

In deel 1 van de workshop staat 'zuur' centraal. Je leert over de fermentatieprocessen die verantwoordelijk zijn voor zuurkool en kimchi genaamd lactofermentatie en we gaan aan de hand van yoghurt en kefir ook uitgebreid in op de theorie achter melkzuurfermentatie.

Deel 2 van de workshop richt zich op kombucha. De basics van het brouwen worden behandeld en je gaat allemaal naar huis met je eigen kombucha startpakket incl. eigen Scoby. 

De cursus duurt ongeveer een middag of een avond. De locatie spreken we af op basis van jou behoefte. 

Prijs: €60,- p.p. (Als groep vanaf min. 8 personen)

Klik hieronder voor de agenda met aankomende workshops. Spreek je liever op maat iets met me af? Stuur dan via het contactformulier even een berichtje.

miso shoyu koji

Miso's, Shoyu's en Koji's

In deze workshop gaan we diep de materie in van de 'japanse' fermentatie. Miso en shoyu (sojasauzen) zijn voor ons grote bronnen van umami (de vijfde smaak) en danken deze kracht aan de kunst van fermentatie. Om fermentatie van miso en shoyu te begrijpen moeten we de wonderschimmel genaamd 'koji' leren kennen en dat gaan we doen. 

De basis en theorie achter de groei van koji worden uitgebreid besproken en vervolgens zullen we een miso maken die jullie mee naar huis kunnen nemen voor de rest van de fermentatie! Daarnaast zullen we tamari's en shoyu's proeven en leren begrijpen wat deze sauzen zo ontzaggelijk lekker maakt.

De cursus duurt ongeveer een middag of een avond. De locatie spreken we af op basis van jou behoefte. 

Prijs: €70,- p.p. (Als groep vanaf min. 8 personen)

Klik hieronder voor de agenda met aankomende workshops. Spreek je liever op maat iets met me af? Stuur dan via het contactformulier even een berichtje.

Cider azijn amazake

Appelcider, Azijn en Amazake 

In deze workshop gaan we ons bezig houden met gisten en verwante fermentaties. Het maken van azijn zal de leidraad zijn waarlangs we leren begrijpen hoe alcohol wordt vergist, fruit als basis voor drank kan bieden en hoe we deze tak van fermentatie zijn leren gebruiken. 

De basis van het maken van ciders wordt besproken en verschillende stijlen ciders zullen we proeven om beter te begrijpen hoe we zelf succesvol cider kunnen maken. Ook het maken van Sake en Amazake zullen besproken worden.

In de workshop gaan we zelf aan de slag met maken van een eigen appelciderazijn die jullie zelf mee naar huis kunnen nemen voor de rest van de fermentatieduur! 

De cursus duurt ongeveer een middag of een avond. De locatie spreken we af op basis van jou behoefte. 

Prijs: €60,- p.p. (Als groep vanaf min 8 personen)

Klik hieronder voor de agenda met aankomende workshops. Spreek je liever op maat iets met me af? Stuur dan via het contactformulier even een berichtje.

De Misosoof